Väskor och nyckelband av retroduk

Jag hittade lite tyg och dukar på second hand. Det här sydde jag av den ena duken (ca 90*90cm). Det blev en axelväska, en blöjväska, en liten väska med dragkedja och ett nyckelband. Väskorna är fodrade med marinblå lakansväv. Axelväskan är sydd på beställning.

Blå retro axelväska


Mamma och lillebror

Mamma och lillebror 2

Nu är han 9 månader - vårt gostroll! =D

Blöjväska och spjälskydd

Innan lillebror föddes ville jag sy ett nytt spjälskydd till spjälsängen och letade ett tyg. Det här hittade jag på Åhlens och jag tycker verkligen om det! Spjälskyddet är 30cm högt och stoppat med skumgummi som är 2cm tjockt. Ett ordentligt spjälskydd med andra ord..

Spjälskydd

Sen sydde jag en blöjväska i samma tyg, för att ha några blöjor i sängen (då precis i början när vi bytte blöjor på nätterna ibland). Numera hänger den med i min väska så att inte blöjorna blir alldeles knöliga och smutsiga innan de ska användas. I locket finns en liten ficka för småsaker (amningsinlägg när det behövdes).

Blöjväska

  

Bröderna tillsammans

Bröderna tillsammans Bröderna tillsammans 2

En stund framför tv:n

Tygväska och haklapp

Tygväskan liknar den jag sydde till mormor i julklapp (samma yttertyg, men ett annat foder), men den fastnade aldrig på kort. Jag hade tänkt sy den här med blommorna på den andra ledden först, men tänkte/klippte fel så tyget räckte inte till det sen..

Väska, lila hibiskus, sida1

 

En haklapp i det här tyget (tunn vaxduk) har jag tänkt sy länge och nu blev det äntligen av! Kantbandet är ganska brett, så det ser kanske lite lustigt ut. Jag ritade av en haklapp i plast eftersom jag tyckte om formen och att den blev ganska nätt. Om/när jag syr fler kommer jag nog att göra dem lite längre dock.. Lillebror är modell =D

Haklapp, djungeldjur, lillebror